SMAAK: Koffiebonen uit Oost-Timor

Helaas… onze voorraad van koffiebonen uit Oost-Timor raakt op! Bij ons beter bekend onder de naam: Smaak!

Wat is een Specialty koffie?

Specialty koffie is koffie van de hoogste kwaliteit die wordt beoordeeld op basis van smaak, productie, en herkomst. Koffie wordt geclassificeerd als specialty koffie wanneer het een score van 80 punten of meer krijgt op een schaal van 100, volgens de Specialty Coffee Association (SCA). Deze koffie wordt vaak geteeld in specifieke regio’s en heeft unieke smaken die vaak worden beïnvloed door het klimaat, de bodem, en de manier van verbouwen en verwerken. Er wordt veel aandacht besteed aan de teelt, oogst en verwerking van de bonen.

Voordelen en nadelen van een Specialty koffie:

De hogere kwaliteit, unieke smaak, duurzaamheid en (vaak) de ondersteuning van kleine boeren zijn de voordelen van een Specialty koffie. Maar er is, naast dat de prijs vaak hoger is, één groot nadeel: de beschikbaarheid!

Heb je eenmaal een heerlijke Specialty koffie gevonden die helemaal bij je smaak past, is het niet meer verkrijgbaar..


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *